Esikoisen kissapipon jälkeen halusin itsellenikin samanlaisen. Nyt kun ostin tuota Pirtin kehräämön hahtuvalankaa, niin tuo sininen liukuvärjätty sopi siihen tarkoitukseen hyvin. Se vain on paljon paksumpaa, kuin tuo villalanka, josta edellisen hatun tein. Ohjetta lainailin tuolta Hempukan blogista tällä kertaa, joskin silmukoita oli paljon vähemmän. Puikot 6mm ja n. 100g vyyhti kului kokonaan.

                                         27926.jpg

Tässä tuo retkale ennen pesukonetta. Jotta se muotoutui miellyttäväksi, hattu pyöri kaksi puolituntista 40 asteessa ja vielä yhden puolituntisen 30 asteessa.

                                      27949.jpg

Tällainen siitä tuli. Olin jotenkin onnistunut päättelemään tuon yläosan kieroon, mutta yritin venytellä sitä symmetriseksi. Ihan mukava päässä ja todella lämmin. Enpä tiedä rohkenenko kävellä tuo päässä kylillä, mutta kotipihassa pulkkamäessä tuo voi olla aika ehdoton. Ei pääse viima kylmettämään. Mutta jatkossa taidan tehdä hatut ohuemmasta langasta, siitä tuntuisi tulevan mukavamman tuntuista jälkeä.

                                                 27928.jpg

Ja tässä yksi tekele viime vuoden lopulta. Paksusta hahtuvasta yritin väsätä hattua, hahtuva loppui kesken, mutta huovutin sen silti. Kuopus rakastui oitis, tämä on hänen "kypäränsä", joka päässä on ihana katsella Nalle Luppakorvaa.

 

Lisäys: Paula haastoi minut mukaan tuumailemaan, kenenkä julkaisematonta blogia haluaisin lukea. Vastaus on päivänselvä. Oman miehen kirjoituksia olisi vallan hauska lukea, harmi vain, että blogia perustamaan hän ei varmastikaan ala... vai mistähän sitäkään voi tietää, ehkäpä hän jonakin päivänä yllättää!