Täällä edelleen sairastellaan. Viime yönä iski aivan kamala korvasärky, tuntui kuin tärykalvo olisi puhkeamassa. En voinut olla makuulla ollenkaan, paine korvassa kasvoi niin sietämättömäksi. Nuokuin sitten loppuyön sohvalla istuma-asennossa. Aamulla pääsin onneksi heti lääkäriin ja paha välikorvantulehdus todettiin. Lääkäri katsoi myös mukana olleen kuopuksen korvat ja yllätyksekseni nekin olivat molemmat tulehtuneet. Tyttö ei ollut itse sanallakaan ilmaissut, että korvissa on kipua...mutta hyvä, että saatiin lääkkeet ja alamme toipua. Tässä alkaakin jo kolmas sairasteluviikko, sillä poika jäi tänään kotiin valiteltuaan kurkkukipua. Vielä esikoinen ja mies ovat terveinä, mutta eiköhän tämä kavala virus heidätkin kaada petiin.

Näin pienessä kunnassa tuo terveyskeskus toimii todella hyvin, lääkärille pääsee samana päivänä ja jos asiantuntemus ei riitä, niin lähetteen muualle saa oitis. Puhumattakaan siitä, että palvelu on aina ystävällistä. Mutta vaikka muistelen käyntejäni suuremmissa terv.keskuksissa, esim. Tampereella asuessani, niin ei sielläkään mahdottomia joutunut odottelemaan ja lääkärit olivat poikkeuksetta asiansa osaavia. Mutta tilanne on tainnut näiden reilun 10 "maallaolo"-vuosieni aikana muuttua huonommaksi,onhan kaikenlaiset säästökuurit karsineet palveluita ja toimintoja monessa paikassa.

Postissa tupsahti tänään taas tuo Interweave  Knits-lehden syksynumero. Olen sen jo kertaalleen saanut, kun ensin odottelin sitä saapuvaksi muutaman kuukauden. Sähköpostilla kyselin tuon lehden perään ja seuraavalla viikolla se saapui siististi kirjekuoressa. Tämä tänään tullut kappale oli se näköinen, kuin olisi reissannut ympäri maailman. Kuka tietää, ehkäpä olikin? Mutta uskoni tämän lehden toimituksiin meni jo, niin etten taida sitä tilata. Eikä se loppujen lopuksi niin taivaallisen ihana lehti ollut, kuin olin muiden keskusteluja seurattuani kuvitellut.

Sairaana ollessa ei oikein voi neuloa kuin sukkaa, vaativammassa jutussa käsien ja silmien yhteistyö ei pelaa. Keskimmäisen tytön kietaisuneule olisi saumojen ompelua vaille valmis ja siitä kun selviän , niin voisin minäkin muutaman joululahjan väsätä. Eilisen Aamulehden mukaanhan käsintehdyt neuleet ja korut ovat joulun 2005 hittilahjoja!