5584.jpg

Viikonloppu kului mansikkakakun maistelun merkeissä. Kahdella nuorimmalla tytöllä on viikon välein nimipäivät ja vietimme niitä perjantaina ja sunnuntaina kummien ja muiden läheisten voimin. Oman maan mansikoita säästeltiin juuri tätä kakkua varten ja kyllä olivat makeita!

Lauantaina jätin miehen ja muksut kotiin ja suuntasin Tanpereelle katselemaan, josko syksylankoja olisi näkyvillä. Löytyihän niitä. Mukaan tarttui koekerät Ainoa ruskasävynä, 7-v. punaraitaa ja Isoveli-coloria, josta aloitin kutomaan sukkia. Vapaa Valinnasta löytyi tosi halpoja (80 snt) Butterfly-keriä ja Anttilassa oli poistomyynnissä merino-Wooleja, mutta "väärän" värisiä. Jostakin löytyi vielä pari sinistä Maxi-kerää, joista ajattelin virkata kassin. Ja tietysti kun kerrankin pääsi isoille "apajille" lankoja jahtaamaan...niin Aili Jokisen putiiki oli heinäkuun suljettuna! Kyllä ihan pikkuisen harmitti.

Tuo oranssinsävyinen Aino kiinnosti minua kovasti, sillä Novita-lehdessä oli siitä pari ihanaa mallia. Kaupassa se sävy ei näyttänytkään niin kivalta, taitaa loisteputkivalo hieman vääristää sävyjä. Mutta muuten syksylangat vaikuttivat "hiplattuna" ihanilta, varsinkin Teddy, joka on kyllä minun kukkarolleni ehkä hiukan liian hintavaa.

Tänään sitten tuli postissa tuolta valtameren takaa kirje Interweave Knitsiltä. Pitäisi lähettää maksuosoitus sinne, jos haluaa tilata vuosikerran. Näytenumerokaan ei ole vielä saapunut, joten taidan antaa asian vielä odottaa. Kaipa ne minua pankissa sitten neuvovat tuon maksuasian kanssa, en nimittäin ennen ole Suomea kauempaa mitään tilaillut.