Nyt se sitten valmistui! Elämäni ensimmäinen huovutettu neuletyö ja koekappaleena sai luvan olla Sophie-laukku.

                                        6542.jpg

Tässä laukku ennen huovutusta. Lankaa kului kaksi 120g hahtuvarullaa. Lanka meni niin tiukille, että jouduin jättämään kolme viimeistä kerrosta neulomatta. Hahtuva oli 5-säikeistä ja harmikseni huomasin, että rullat olivat hiukan eri sävyisiä. Aloitin sillä , jossa oli kaksi valkoista säiettä ja kolme punaisen sävyä. Seuraavassa olikin vain yksi valkoinen säie ja muut punaisia. Värieron huomaa kyllä selvästi, laukun alaosassa on enemmän valkoista. Mutta ei se minua kovasti haittaa.

Puikot olivat 8mm, neulominen sujui joutuisammin kuin niillä 6mm puikoilla. Tuo oli kyllä vahvaa hahtuvaa, se ei katkeillut kuin pari kertaa.

Huovutus tapahtui pesukoneessa, ensin 40 asteessa ja sitten kolme kertaa 60 asteessa. Ilmeisesti hahtuva oli sen verran paksua, että vaati useamman pesukerran.

                                  6544.jpg

Tässä Sophie valmiina, tosin vielä pahvit sisällään. Ihan mukava siitä tuli, hiukan tuo yläreuna repsottaa. Kiinnityssysteemiä en ole vielä miettinyt, mutta hiukan ajattelin vetoketjua. Onkohan kukaan omaansa sellaista laittanut?

Kaiken kaikkiaan ihan  miellyttävä kokemus tämä huovutusjuttu oli, aion kyllä jatkaa kokeiluja.