Taas on se hetki, jota melkein koko viikon odotan ;) Saan olla ruhtinaalliset kolme tuntia aivan yksin, siis kuopuksen päiväkerhon ajan. Voi tätä autuutta; aamukahvin saa juoda rauhassa, samalla voi lukea lehden ja on aivan hiljaista. Viikonloppuna siivosin kuin tuulispää, jotta maanantai-aamuna olisi siistiä ja "oma aika" ei kuluisi kotitöitä tehdessä. Otin myös ompelukoneet esille, mutta taidanpa sittenkin aloittaa jotakin ihanaa pitsineuletta, kun kukaan ei häiritse:)

Eilen sain myös valmiiksi muutaman neuleen. Mies paleli menneellä viikolla työssään, joten ehdotin hänelle huovutettua hattua. Se kuulemma olisi hyvä idea.

31775.jpg        31776.jpg

Kuvat ennen ja jälkeen. Lankana Jämsän Huopatehtaan musta villalanka, puikot 6mm. Silmukoita läpissä aluksi 8 ja lopussa 20. Niskassa 20s ja edessä 30s. Neuloin pyörönä ja kaventelin lopussa ihan miten sattuu. Mutta huovutushan antaa paljon anteeksi:) Nyörit ovat 4 silmukan i-cordia.

Mies on tyytyväinen hattuunsa ja tarkoitus olisi vielä tehdä hänelle jonkinlaiset huovutetut sukat työsaappaisiin. Olisiko kenelläkään linkkivinkkejä, lähinnä nuo silmukkamäärät askarruttavat.

Ensikosketukseni Novitan kevätuutuuteen on tässä.

31777.jpg

Esikoiselle Wavy 7- veljestä Moniraidasta. Aivan herkullisen väristä lankaa, huiviin kului koko kerä ja pituutta en ehtinyt mitata, kun tyttö aamulla tuon jo kaulaansa nappasi. Mutta aikuisen huiviin olisi varmaankin mennyt vielä ainakin puolet toisesta kerästä. Tykkään tosi paljon tuosta mallista, se on yksinkertainen, olematta silti tylsä.

Täällä alkoi juuri tuiskuttamaan lunta ja pakkastakaan ei enää onneksi ole kuin n. 10 astetta. Hiukan olen kyllä kateellinen pikkuveljelle, joka lähti vaimonsa kanssa viime yönä häämatkalle. Kahdeksi viikoksi Thaimaahan... häät olivat kyllä jo kesällä, mutta parempi myöhään ja ajankohtahan on mitä parhain:)