Ilma on aivan ihana! Koko viikko on kulunut melkeinpä kokonaan ulkosalla ollessa. Lasten kanssa ollaan oltu uimakoulussa viikolla joka päivä, tosin kaksi vanhinta suorittaa uimamerkkejä ja kolmonen polskii muiden opettelevien mukana, vaikka osaakin jo uida. Kuopuksen kanssa sitten räpiköidään kahdestaan. Ja kun kotiin tullaan, niin vesielämä jatkuu omassa rannassa. Neuleita ei siinä tohinassa ehdi värkkäillä, tuo kaksivuotias on sen verran vikkelä, että vahtia täytyy ihan vieressä.

Mutta jotakin sentään on valmistunut. Ihanainen poncho Moda 3/05-lehdestä ja malli 34. Alkukesällähän aloittelin tätä samaista mallia Kotiväki-langasta, mutta se ei silloin sujunut olllenkaan. Sitten sain viisaammilta neuvoja ja ostin Anttilasta tuota Viola-puuvillalankaa. Ja johan alkoi koukku laulaa! Alkuperäisessä ohjeessa lanka oli Sandnes Mandarin Petit, mutta minä ainakin ihastuin tuohon Violaan. Ja väristä tulee mieleen kesäinen sireenin kukka. Tein hiukan ohjeesta poiketen tuon ponchon. Lehdessähän se on tehty yhdestä kaitaleesta, mutta minä virkkasin kaksi 46x85 cm palaa ja ompelin ne yhteen. Eli edestä ja takaa samanlainen. Lankaa kului tasan 350g ja koukku oli nro 4.

5231.jpg

Itse olen tyytyväinen tähän, se on näin kesällä sopivan ilmava , vaikkei olekaan kovin kevyt. Seuraava virkkaustyö saa kyllä odottaa, nyt mielenkiinto on kyllä täysin tuolla neulomisen puolella.