Tämä muutto ja sen suunnitteleminen ottaa todella koville! Kiitos kaikille kommentoijille kannustuksesta ja onnentoivotuksista!

Vielä ei ole uuteen kotiin siirtynyt ainuttakaan omaa tavaraa, lukuunottamatta lasten viihdykettä; pleikkari ja pikkutv. Silti ne mokomat juoksevat jaloissa ja estävät homman etenemistä : )

Valaisenpa hiukan tämänhetkistä tilannetta:

                             7508.jpg

Tässä tuleva olohuone, joka on suurin piirtein siisti ja verhot valmiina ja vain muutama edellisen asukkaan kaluste jäljellä.

                             7509.jpg

Sitten kuvassa puolet vanhempien makuuhuoneesta, joka saatiin poistamalla väliseinä kahden pienemmän huoneen väliltä.Miehen siinä remutessa rikkoutui joku sähkörasiakin ja lattia naarmuttui niin, että se täytyy maalata. Ja kun silmä hiukan vältti, niin jo ehti kuopuskin tarttua esillä olleeseen maalisutiin ja veteli paneleita kuin vanhakin tekijä. Ei siitä sen kummempaa haittaa ollut, tarkoitus onkin jossakin vaiheessa maalata vaaleammiksi nuo tummat puolipaneelit. Ja ikkunanpielillekin täytyy pensseliä näyttää.

                            7511.jpg

Seuraava murheenkryyni on tämä toinen "sali", joka oli aivan tupaten täynnä tavaraa. Suurin osa on saatu jo kannettua eri varastopaikkoihin, mm. yläkertaan. Ylös saavat lapset sitten muutaman vuoden päästä valtakuntansa, kun uskaltavat joskus "yksin" nukkua. Tässä vaiheessa kaikkien makkarit ovat tässä keskikerroksessa. Ja tänne "varikolle", niinkuin edellinen asukas tätä huonetta kutsui, sijoitetaan ompelukoneet, maalaustelineet, soittovälineet ja muut harrastusjutut.Kunhan nyt ensin saadaan huone tyhjäksi.

                          7512.jpg

Suurin työ on tässä. Keittiön parissa on nyt urakoitu koko viikko, tai siis mies on töiden jälkeen ahertanut siellä joka ilta yömyöhään ja me olemme hiukan pyörineet siinä mukana. Tämä kuva on ennen purkamista.Tässä ei näy oikealla seinustalla olevat komerot, ne on nyt purettu pois.Takaa paljastui paljasta hirsiseinää ja savupiipun "muuri", johon voi joskus sijoittaa vaikka leivinuunin. Ikkuna vieressä oli iso paikalla rakennettu suurtalouskylmiö, joka on vaikein kohta tässä purkuhommassa. Mutta näillä keinoilla keitiöstä tulee ilmava ja tilava. Tuo huutavan punainen matto myöskin revitään irti ja tilalle tulee laminaatti.

Ensi maanantaina osoite muuttuu ja nyt ollaan vasta tässä vaiheessa! Mutta kaikeksi onneksi täältä vanhasta kodista ei ole kiirettä viedä tavaroita pois, joten eiköhän kaikki onnistu. Viikonlopuksi saadaan onneksi muuttoapua.

Ymmärettävästä syystä ei neuleista mitään tälläkään kertaa, palailen asiaan myöhemmässä vaiheessa!