Siis sain tartuttua tuumasta toimeen ja yritän perustaa elämäni ensimmäistä blogia, elikä neuleaiheista sellaista. Tietsikoista en ymmärrä perusasioita enempää, mutta eiköhän tämä kokeilu jotakin opeta. Siis asiaan. Olen 34v. kotiäiti Pirkanmaalta ja kotona olen ollut lapsia hoitaen nyt 10 vuotta. Esikko täytti tiistaina sen 10v., joten hänen maailmaantulostaan  asti on tätä hommaa riittänyt. Muut lapset ovat 8-,6- ja 2-vuotiaita. Mies on rakennusalalla kirvesmiehenä ja minua vuoden nuorempi.

Neulomisen ihanuuden olen havainnut jo ala-asteelta lähtien, joskin se tuntuu olevan melko kausittaista. Siis se neulominen ja käsityöt yleensä. Yläasteella ja lukioaikana oli viimeksi useamman vuoden neulomisinnostus, mutta ne tuotokset ovat salaperäisesti hävinneet. Missä lie maatuvat sukulaisten mökkivaatteina.

Sen jälkeen olen kyllä satunnaisesti neulonut, villasukkia ja sen semmoista pientä. Lapsia odottaessani aloitin innokkaana erilaisia vauvaneuleita, mutta kesken ne jostain syystä jäivät.

Nyt tämä uusin innostus sai alkunsa siitä, kun talvella etsin ohjeita villapipoon. Ensin eksyin Novitan sivuille ja sitten Marjutin neuleet- sivusto tupsahti eteeni. Sitä kautta löysin neuleblogit ja koukussa ollaa

No, jospa yrittäisin hiukan esitellä tämän uudelleenlöydetyn harrastukseni satoa.

5251.jpg

Tässä ensimmäinen tämän vuoden aikana valmistunut juttu.Neuletakki kuopukselle Novitan Woolista, joka sattui vielä olemaan merinoa.Ohje on  muistaakseni Burda-lehdestä, vuosi -96, numeroa en muista.

5252.jpg

Seuraavaksi valmistui esikon pipo, jonka ohjeenetsintäreissu vei minut tänne neuleblogien kiehtovaan 

5240.jpg

maailmaan.Lankana taisi olla Novitan Hippy ja virkatun peruspipon ohje löytyi Novitan sivuilta.

Seuraavaksi tytöt tahtoivat ponchot Novitan kevät -05 lehden yhden mallin mukaan.Toiveet toteutuivat, joskin neulominen oli äärimmäisen tylsää, mutta tapahtui sujuvasti 24:n tapahtumia seuraillen ja taisi siinä muutama elokuvakin vierähtää.3410.jpg

Tässä nämä tylleröt ponchoineen. Suurin on neulottu Nallesta, keskimmäisen lankana joku italiainen villasekoite ja pienimmän "ponttu" (niinkuin itse asian ilmaisee) 7-veljestä Raita-langasta.

Poika haluaa vielä samanlaisen ponchon mustana, mutta enpä taida kesäkuumalla sitä aloittaa.Ehkä sitten syssymmällä...

Pieniä töitä kuten sukkia ja myssyjä on myös valmistunut, mutta ne ovat jo telakalla säilössä.  

Eiköhän tämä riitä näin ensi kerraksi, toivonpa että saan tämän jossakin kenties näkymäänkin!